Objavljeno: 19.7.2019 08:00

YouTube Music tudi v Sloveniji

Priljubljena spletna storitev YouTube Music je odslej na voljo tudi v Sloveniji. Osnovna storitev je brezplačna, uporabniki pa imajo dostop do videospotov, uradnih albumov, singlov, remiksov in koncertov v živo. YouTube Music zna tudi priporočati glasbo glede na uporabnikove preference in pogosto poslušano glasbo, pa tudi priložnost (telovadba, sprostitev,…). Ustvariti je mogoče predvajalne sezname ali pa dostopati do tematskih seznamov, ki so jih objavili drugi uporabniki.

Google je v YouTube Music vgradil tudi nekaj spretnosti iz svojih drugih izdelkov, na primer spletnega iskalnika. Pametno iskanje denimo omogoča, da lahko najdemo pesem, tudi če se ne moremo spomniti naslova. Poskusimo lahko denimo vpisati "tista hipsterska pesem z žvižganjem" ali "tisti rap s flavto". Objavljene so tudi lestvice najbolj priljubljenih skladb in videoposnetkov.

Poleg brezplačne storitve je v Sloveniji dostopna tudi plačljiva storitev YouTube Music Premium, ki za 5,99 evrov na mesec omogoča poslušanje glasbo brez oglasov, poslušanje v ozadju in prenose glasbenih datotek na lokalno napravo, kjer jo lahko poslušamo tudi brez internetne povezave. Google na začetku ponuja mesec dni brezplačnega preizkušanja storitve Premium.

Za 7,19 evrov na mesec pa je pri nas hkrati na voljo še storitev YouTube Premium, ki zgoraj naštetim funkcionalnostim dodaja še možnost predvajanja video posnetkov brez oglasov, predvajanje posnetkov v ozadju, prenos video datotek na lokalno napravo in dostop do filmov in serij YouTube Originals.

Vse storitve so na voljo prek spletnega brskalnika, poleg tega pa so dosegljive na mobilnih napravah z operacijskimi sistemi Andoroid in iOS.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji