Objavljeno: 25.9.2023 07:00 | Teme: Amazon

Amazon Prime Video dobiva oglase

Amazon je sporočil, da bo njegova pretočna storitev za videovsebine Prime prihodnje leto dobila oglase tudi za naročnike. V začetku leta 2024 bodo oglase dobili naročniki v ZDA, Kanadi, Nemčiji in Veliki Britaniji, zato je kasneje pričakovati širitev nove prakse tudi na preostale konce sveta. Reklamam se bo možno izogniti­ z doplačilom treh dolarjev na mesec.

To v praksi pomeni, da se storitev za toliko draži. Prime Video bo torej po novem stal 12 dolarjev na mesec, polni Prime pa 18 dolarjev na mesec. To je še vedno primerljivo oziroma celo nekoliko ceneje od konkurence, denimo Netflixa pri 15,5 dolarjih. Konkurenca je že uvedla cenejše pakete z oglasi, kar sedaj (skupaj s podražitvijo) uvaja tudi Amazon.

Razlog za spremembo je po besedah podjetja nadaljevanje vlaganja v prepričljivo vsebino in povečevanje vlaganj. Z drugimi besedami: Prime Video stane. Lani je projekt stal 16,6 milijarde dolarjev, od tega so sedem milijard dolarjev potrošili na produkciji originalnih vsebin.

Amazon zagotavlja, da bo oglasov še vedno manj kot na televiziji in da bodo smiselni. O podrobnostih pa za zdaj podatkov še ni.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji