Objavljeno: 30.4.2024 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Maj 2024

Aplikacije čudodelnih misli

Mnogi dogodki lahko sprožijo občutek žalosti. Morda nam je umrla ljubljena oseba, smo končali pomembno razmerje ali izgubili živalskega sopotnika. Ne glede na okoliščine je žalovanje naravno in pomembno je, da ga doživimo. Seveda ni lahko, gre za močno čustvo, ki zahteva veliko energije in povzroča veliko bolečine. Predstavljamo nekaj aplikacij, ki lahko proces žalovanja olajšajo.

Grief Works je premišljeno zasnovana aplikacija, ki pomaga pri soočanju z žalostjo, s tesnobo, z osamljenostjo, jezo in občutki krivde. Temelji na knjigi ugledne psihoterapevtke Julie Samuel. Med interaktivna orodja, s katerimi postreže, spadajo vodniki za meditacijo ter vaje za spanje in dihanje. Ena izmed najbolj priljubljenih funkcij aplikacije je možnost pisanja v osebni dnevnik. Tečaj 28 sej je namenjen plačljivim uporabnikom. Z nadgradnjo se odklenejo tudi dodatna orodja in prakse.

Ellie Ruth Nigro je bila šestletna punčka, ki je umrla v tragični nesreči. Njeni starši so spoznali, da je žalovanje zelo samotna zadeva, zato so ustanovili skupnost Ellie’s Way, ki je polna prijaznih ljudi, vedno pripravljenih nuditi svojo podporo. Istoimenska aplikacija je podaljšek spletišča, ki poleg opore ponuja pesmi, misli in citate o žalovanju.

Healing After Death je aplikacija, ki uporablja moč meditacije za vodenje na poti do ozdravljenja. V nasprotju s sorodnimi programskimi izdelki z vodenimi meditacijami se Healing After Death ukvarja tako s preživelimi kot tistimi, ki so prešli na drugo stran. Vseeno nam ni nam treba biti budist, da bi lahko uporabljali to aplikacijo ali imeli koristi od nje, niti je ne zanima, ali pripadamo določeni veri. Vse, kar potrebujemo, so ljubezen, motivacija in 20 minut časa na dan.

Obstaja veliko načinov za premagovanje žalovanja. Nekaterim pomaga pogovor z enako mislečimi, drugim meditacija. A na svetu smo tudi ljudje, ki se žalosti zoperstavimo z igranjem iger. Apart of Me je terapevtska mobilna igra, ki so jo razvili strokovnjaki, da bi mlajši generaciji pomagali pri spopadanju z izgubo.

Žalovanje ne vključuje le človeških bitij. Pomoč je lahko potrebna tudi pri žalovanju ob izgubi hišnega ljubljenčka. Izguba živalskega sopotnika je enako travmatična in srce parajoča izkušnja kot izguba pomembne osebe. Aplikacija Pet Loss Hope & Healing je namenjena vsem, ki se težko sprijaznijo z izgubo. Vsebuje zanimive članke, nasvete, strokovnjaka, ki odgovarja na vprašanja, ter celo zasebni dnevnik, v katerega lahko zapisujemo, kar bi želeli, da sliši izgubljena žival.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji