Objavljeno: 20.9.2024 12:00

Huawei predstavil novih pametne ure

Huawei je razkril nove pametne ure in sicer kar šest modelov/različic - Huawei Watch GT5 (s premerom 41 mm in 46 mm), Huawei Watch GT5 Pro (v obeh velikostih), Huawei Watch D2 in Huawei Watch Ultimate.

Watch GT5 je naslednica različice GT4, kar se vidi tudi po zelo podobnem dizajnu. Različno velika modela sta funkcionalno enaka (razen zmogljivosti baterije), le velikost je različna. Nova modela imata nadgrajene algoritme in na zadnji strani nadgrajeno tipalo TruSense. GT5 Pro je dražja in nekoliko bogatejša verzija, ki na primer omogoča uvoz tras za športne aktivnosti, prikaz poti, barvne zemljevide itd. Potopimo jo lahko do globine 40 metrov.

Watch D2 je precej preoblikovana v primerjavi s predhodnikom, njena specialnost pa je merjenje krvnega tlaka. Baterija zdrži šest dni normalne uporabe, certificirana pa je za 24-urno merjenje krvnega tlaka. Vsebuje tudi vgrajeni EKG, senzor TruSense, merjenje športnih aktivnosti (GPS), mikrofon, zvočnik itd. Ne gre torej le za medicinski pripomoček, temveč tudi pametno uro.

Vse to in še več zmore nova Watch Ultimate, ki je podobna kot predhodnica. Novost je pravzaprav le zelena barva, torej imamo sedaj na voljo tri barvne sheme. Pod vodo zdrži do 10 atmosfer (90 metrov), meri utrip, saturacijo s kisikom, EKG, spalne vzorce in podobno, denarnico pa osuši za kar 900 evrov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji