Objavljeno: 10.4.2007

100 milijonov iPodov

Apple je v petih letih in pol prodal več kot sto milijonov predvajalnikov iPod, s čimer so postali daleč najbolj uspešen prodajalec večpredstavnih predvajalnikov. Prvi iPod je bil predstavljen konec leta 2001, v tem času pa je Apple predstavil več kot deset različnih modelov, vključno s petimi generacijami prvotnega modela iPod, ki temelji na prenosnem disku. Sčasoma je Apple predstavil tudi druge modele, kot so iPod mini, iPod nano in iPod shuffle, ki so manjši, temeljijo večinoma na pomnilniku Flash RAM in s tem lažje prenosljivi.

Predvajalniki iPod so tudi glavni razlog za drugo uspešnico podjetja Apple, spletne trgovine iTunes, ki je po celem svetu spremenila način, kako uporabniki kupujejo glasbo in v zadnjem času tudi filme. V tem času je Apple prodal več kot 2,5 milijarde skladb, 50 milijonov TV oddaj in okoli 1,3 milijona filmov. Katalog ponudbe v trgovini iTunes je čedalje daljši in vsebuje okoli 5 milijonov različnih glasbenih naslovov, 350 TV serij in okoli 400 različnih filmov, ponudba pa se nenehno širi.

O priljubljenosti predvajalnikov iPod zgovorno ponazarja tudi podatek, da je za predvajalnike na voljo že več kot 4.000 različnih dodatkov tretjih proizvajalcev, podporo za prenosne predvajalnike pa ponuja že okoli 70% vseh novih avtomobilov, ki so naprodaj v ZDA.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji