Objavljeno: 14.5.2007

12. NT konferenca

V Portorožu se je danes pričela že 12. NT konferenca, v Sloveniji kot tudi v širši regiji eden največjih dogodkov s področja informacijske tehnologije. Udeležencev je letos preko 2.200, prihajajo pa iz več kot 70. podjetij. Sicer je konferenca skrajšana na tri dni, z manjšim številom predavanj, ki pa naj bi bila zaradi tega kvalitetnejša, bolj poglobljena in tudi zanimivejša.

Na konferenci se predstavlja Microsoft s svojimi partnerji, v žarišču pa so tokrat letos objavljena Okna Vista, Pisarna 2007, zdaj sta oba na voljo tudi v slovenskem jeziku, ter strežnik Exchange 2007, kot tudi razvojna orodja, predvsem prihajajoči Visual Studio "Orcas", in novost v Microsoftovi ponudbi, orodja za grafično in spletno ustvarjanje in družine Expression.

Slovenski Microsoft je na uvodnem predavanju predstavil tudi novega direktorja, Mateja Potokarja, ki zamenjuje Jako Steleta zaradi njegovega napredovanja v vodjo osrednje srednjeevropske regije.

Udeleženci tudi tokrat lahko prispevajo svoj trud za dober namen, na 50 kolesih, na voljo za izposojo, se bo vsak prevožen kilometer spremenil v 5 evrov donacije za Mladinsko informativno svetovalno središče. Več o konferenci lahko najdete na spletni strani, kjer se nahaja tudi blog vodij konference, Kamenka Kesarja in Luke Debeljaka. Nekatera predavanja pa bodo na voljo celo v video blogu (povezavi sta spodaj)

http://www.ntk2007.si/

http://www.b4business.si/ntk07

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji