Objavljeno: 11.3.2013 01:00

140 milijonov pik

Kaj pravite na fotografije z ločljivostjo 140 milijonov pik? Ne, za to ni potreba zapraviti kupe denarja za tipala z ločljivostjo daljne prihodnosti, temveč spretno narejen adapter za fotoaparate DSRL in združljive leče ter nekaj telovadbe s Photoshopom.

RhinoCam je poseben motoriziran dodatek, ki telo in leče aparata natančno premika na določene položaje in s tem omogoča, da ustvarimo zelo natančne panoramske slike, ki so ekvivalent fotografije z zelo visoko ločljivostjo. Seveda v primeru, da fotoaparat in adapter uporabimo na ustrezno pritrjenem stojalu.

RhinoCam deluje za zdaj z Sonyevim fotoaparatom NEX 7, na drugi strani pa so na voljo adapterji, s katerimi lahko uporabimo objektive Pentax 645, Mamiya 645 ali Hasselblad V. Na vsakem položaju fotoaparat ustvari fotografijo velikosti 62,4 x 46,8 mm, skupno pa toliko fotografij, da v primeru NEX 7 dobimo fotografijo efektivne ločljivosti več kot 140 milijonov pik. Seveda ob pomoči lepljenja v Photoshopu. Cena adapterja RhinoCam je le 500 dolarjev.

http://fotodioxpro.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji