Objavljeno: 13.6.2008

16 novih prenosnikov HP

Hewlett-Packard je na konferenci Connecting Your World v Berlinu predstavil kar 16 novih modelov prenosnih računalnikov, kar je njegova največja prenova prenosnih računalnikov sploh. 10 modelov je namenjenih poslovnemu okolju, največ pozornosti pa zbuja povsem nova serija EliteBook.

Njeni predstavniki so odeti v aluminijasto ohišje HP DuraCase, ki je prestalo vojaški preizkus vzdržljivosti MIL-STD 810F, in je odporno na praske. Prihajajo s programsko opremo HP QuickLook 2, HP SpareKey in HP File Sanitizer, diski so odporni na tresljaje, tipkovnica pa na politje tekočine. Masa prenosnika 6930p s 14,1-palčnim zaslonom znaša 2,1 kg, izberemo lahko tudi osvetlitev zaslona s tehnologijo LED, z dodatnim akumulatorjem pa obljublja 15 ur delovanja.

HP Pavilion dv4, dv5 in dv7 so prenosniki za domačo rabo, saj so namenjeni predvsem zabavi in večpredstavnosti; HP QuickPlay namreč omogoča hiter dostop do televizije v visoki ločljivosti, fotografij, filmov, glasbe in drugih vsebin. Compaq Presario CQ45, CQ40 in CQ50 bistvenih novosti ne prinašajo, imajo pa posodobljen dizajn, modeli HP Compaq serije B in S pa so namenjeni predvsem poslovnim okoljem, s tehnologijo 3D DriveGuard s triosnim pospeškomerom pa ščitijo diske pred poškodbami.

V novih modelih so na voljo procesorji AMD Turion 64 X2 Ultra Dual-Core Mobile Processors ter platformi Intel Centrino 2 in Intel Centrino 2 s tehnologijo vPro, na trgu pa jih lahko pričakujemo prihodnji mesec.

http://www.hp.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji