Objavljeno: 11.3.2008

2007 uspešno leto za Mobitel

V družbi Mobitel so objavili poslovne rezultate za minulo leto, v kateri je vodilni slovenski mobilni operater zabeležil 18-odstotno rast dobička. Skupno so tako ustvarili 434,47 milijona evrov prihodkov ter dobiček iz poslovanja (EBIT) v višini 78,982 milijona evrov. Dobre rezultate so zabeležili zlasti zaradi uvedbe vrste storitveno-tehnoloških novosti, pri čemer je tudi pomembno, da se v večini primerov ohranili zaupanje svojih dosedanjih uporabnikov.

Mobitel je konec leta 2007 imel 1,263 milijona uporabnikov, še naprej pa se povečuje število in delež naročnikov. Pri predplačnikih je bil moč opaziti izrazit trend prehajanja v naročniška razmerja. Družba ima v Sloveniji zdaj že čez 200.000 uporabnikov 3G komunikacij, izrazito se je povečalo povpraševanje po mobilnem internetu, ki ga Mobitel trži pod znamko Instant Internet. Zasluge gredo predvsem uvedbi novih komunikacijskih tehnologij, kot so EDGE, HSDPA in HSUPA, medtem pa z omrežjem UMTS pokrivajo že 72,8 odstotkov prebivalstva.

Kako pomemben je razvoj za Mobitel pričajo načrti za leto 2008, ko bodo investicije znašale kar 60 milijonov EUR, od tega bo velika večina namenjena vlaganjem v omrežje ter najsodobnejšim storitvam in tehnologijam. V kratkem bodo tako začeli s trženjem četverčka, celovite ponudbe telekomunikacijskih storitev na enem mestu. V pripravi je še vrsta privlačnih in ugodnih ponudb za uporabnike, med drugim tudi mobilna televizija. Mobitel je med tem tudi prevzel celotno maloprodajno mrežo Skupine Telekom Slovenije.

http://www.mobitel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji