Objavljeno: 7.9.2006

24-palčni iMac

Apple je na presenečenje javnosti, ki je novosti pričakovala šele na novinarski konferenci 12. septembra, že danes predstavil prenovljeno linijo osebnih računalnikov iMac in Mac mini. Prvi bodo odslej uporabljali nove Intelove procesorje Core 2 Duo s frekvencami od 1,83 do 2,33 GHz, vsi Mac miniji pa bodo na voljo samo še s procesorji Core Duo (prej tudi Core Solo) s frekvencami 1,66 ali 1,83 GHz.

Tako kot je bilo možno sklepati iz nekaterih govoric v preteklih dneh, je Apple liniji iMacov dodal še večji model, le da diagonala zaslona ne meri 23, ampak 24 palcev. Vsi iMaci imajo svetlejši zaslon od dosedanjih modelov, nižje pa so njihove cene. 17-palčni model je na voljo od 1000 dolarjev naprej, 20-palčni od 1500, cena novega 24-palčnega modela pa se začne pri 2000 dolarjih.

Ugibanja o novostih, ki jih bo Apple razgrnil v torek, pa se s tem še niso končala. Apple utegne procesorje Core 2 Duo vgraditi tudi v prenosnike, iTunes naj bi začel prodajati tudi filme, obeta se prenovitev iPodov, morda pa bo končno na plano prišel Applov mobilni telefon.

http://www.apple.com/imac/

http://www.apple.com/macmini/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji