Objavljeno: 10.4.2009

25 let tiskalnikov HP LaserJet

Te dni mineva 25 let, odkar je HP uporabil lasersko tehnologijo za predstavitev prvega osebnega laserskega tiskalnika LaserJet. Osrednja inovacija tiskalniškega sistema HP LaserJet je bila tiskalniška kartuša, enota, ki jo je mogoče preprosto zamenjati in je tako postala priljubljena pri najširšem krogu uporabnikov. Kartuša, oziroma toner s prahom je postal osrčje sodobnega tiskalnika.

Seveda so inženirji tiskalniške kartuše z leti vse bolj izpopolnjevali, da je njihov odtis postajal vse natančnejši in vse obstojnejši. Druga generacija sferičnih tonerjev, ki so uporabljeni v kartušah barvnih laserskih tiskalnikov HP Color LaserJet, še danes omogoča tiskanje širše palete barv, svetleče barve in ostrejši tisk.

Leta 2001 so bile predstavljene pametne tiskalniške kartuše, ki so s pametnim tiskanjem omogočile višjo kapaciteto in samodejno upravljanje potrošnega materiala. Danes spremljanje stanja in proaktivno obveščanje z uporabo elektronske pošte pomenita krajše trajanje izpadov, obenem pa uporabniki porabijo manj časa za zamenjavo kartuš.

HP-jev LaserJet je v četrt stoletja postavil kar nekaj zgovornih mejnikov. V 25 letih je bilo po vsem svetu prodanih 132 milijonov tiskalnikov HP LaserJet. HP-jevi LaserJeti niso le preoblikovali pisarn, temveč so vsem podjetjem omogočili profesionalno tiskanje v podjetju. Omenjeni tiskalniki še danes igrajo eno vidnejših vlog na tiskalniškem tržišču, čeprav so se vmes karte močno premešale, saj je na tržišče vstopilo (pa tudi že izstopilo) večje število ponudnikov.

www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji