Objavljeno: 15.6.2007

300 milijonov uporabnikov širokopasovnega interneta

Britansko podjetje Point Topic, ki se ukvarja z raziskavami razširjenosti širokopasovnega interneta, je v svojem poročilu ugotovilo, da je na koncu meseca marca število uporabnikov širokopasovnega interneta doseglo 298 milijonov.

Po njihovih ocenah je tako številka te dni že večja od 300 milijonov, medtem ko je vseh uporabnikov interneta 1,1 milijarde, kar predstavlja eno šestino svetovne populacije.

Z 90-odstotnim deležem širokopasovnih povezav je na prvem mestu Južna Koreja, največ uporabnikov imajo ZDA (60 milijonov), kmalu pa jih bo prehitela Kitajska, ki ima 56 milijonov uporabnikov (lani 41).

Sledijo Japonska (26,5 milijonov), Nemčjia (16), Francija (15,3), ki je med največjimi desetimi uporabnicami dosegla najvišjo rast (9%), in Južna Koreja (14,1).

Zanimivo je, da so ZDA šele na 24. mestu po deležu uporabnikov širokopasovnih povezav (56%), na Kitajskem je takih 14,35%, v Indiji pa vsega 1,15%. Delež najnižji delež imajo afriške države, ki sploh niso v celoti uvrščene na seznam.

Rast uporabnikov širokopasovnega interneta je bila najvišja v Indoneziji (28%), blizu pa sta tudi Grčija (26%) in Hrvaška (25%).

Podatki za Slovenijo niso javno dostopni, po ugotovitvah Statističnega urada Republike Slovenije pa je v 1. četrtini leta 2006 imelo dostop do interneta 54 % gospodinjstev, od tega jih je imelo 62 % širokopasovno povezavo.

www.point-topic.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji