Objavljeno: 16.4.2003

3Com se povezuje in širi ponudbo

Družbi 3Com in Cisco sta si v preteklih desetletjih skoraj v celoti razdelili trg opreme za računalniška omrežja. 3Com se je bolj usmeril v omrežja ethernet za mala in srednja podjetja, Cisco pa je bil vodilni na trgu usmerjevalnikov za velika podjetja. V 70. in 80. letih so bila omrežja preprosta, v zadnjem desetletju prejšnjega stoletja pa so postala vse bolj kompleksna, vključevala pa so vse več različnih tehnologij. Na trg so vstopila podjetja s cenejšo, vendar kakovostno ponudbo, zato se je 3Com odločil za spremembo poslovne strategije. Ne bodo več pokrivali le omejenih tržnih segmentov, ampak se bodo podali tudi na trg usmerjevalnikov in stikal za večja podjetja.

Prvi korak v tej smeri so storili s prodajo podjetja CommWorks, za katerega so iztržili sto milijonov dolarjev. Iztržku so dodali še 60 milijonov dolarjev in ustanovili skupno podjetje s kitajskim podjetjem Huewei, znanim proizvajalcem opreme za računalniška omrežja. Po podatkih slovenskega predstavništva 3Com ima Huewei na Kitajskem in Japonskem več kot 80-odstotni tržni delež na področju opreme za računalniška omrežja. Gre skratka za velikansko podjetje, ki doslej ni našlo ustreznih prodajnih kanalov za prodor na zahodna tržišča. Strateška povezava s 3Comom jim bo omogočila prav to, 3Comu pa ne bo treba vlagati v lasten razvoj usmerjevalnikov in zmogljivih stikal. Skupni izdelki novega podjetja 3Com Huawei naj bi bili od 20 do 30 odstotkov nižji od konkurenčnih proizvodov na zahodnih trgih.

Poleg nove strateške povezave so pri 3Comu predstavili tudi novosti na področju stikal, vtičnic in brezžičnih izdelkov, s katerimi omogočajo večji izkoristek povezavam ethernet. Novost je predvsem možnost napajanja prek istega kabla, kjer poteka tudi prenos podatkov (power over ethernet), kar je uporabno predvsem za telefone IP, zidne vtičnice in brezžične točke dostopa.

http://www.3com.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji