Objavljeno: 25.5.2010

3D Mark 2011 bo nared jeseni

Pri podjetju FutureMark so poskrbeli za malce lastne reklame, saj so odkrili nekaj novosti, ki bodo krasile prihajajoči program za preizkušanje računalniških (predvsem grafičnih) zmogljivosti. 3D Mark 2011 naj bi luč sveta ugledal septembra, večina njegove vsebine pa bo temeljila na izkoriščanju grafičnih učinkov, ki jih najdemo v knjižici DirectX 11.

3D Mark 2011 bo tako kot njegovi predhodniki osredotočen predvsem na najnovejše tehnologije izrisovanja računalniške grafike, v tem primeru na knjižico Microsoft DirectX 11. Sedaj ko oba grafična giganta že premoreta več modelov s podporo DirectX 11 je slednje tudi povsem logična poteza. Med preizkusi, ki jih bo novi 3D Mark opravljal so pri FutureMarku pokazali izseke iz testa Deep Sea, ta pa bo poleg prostorskega osvetljevanja velik pomen namenjal vizualizaciji globine. Poleg vseh standardnih merilnih parametrov, bo preizkušal zmogljivosti na področju teselacije, večnitnosti ter računskih zmogljivosti v DirectCompute.

Razvijalci so brezsramno najavili tudi novega pokrovitelja aplikacije, na tem mestu pa je Sapphire zamenjal MSI, ki bo tako v preizkusu prisoten s svojim logotipom.

www.futuremark.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji