Objavljeno: 7.9.2010

3D prenosniki na pohodu

Za televizorji se 3D prikaz slike čedalje hitreje seli tudi na področje prenosih računalnikov. Na sejmu IFA v Berlinu je bilo tako moč zaslediti veliko število novih modelov ali prototipov, ki omogočajo uživanje video posnetkov in iger v 3D tehniki. Hewlett-Packard je tako predstavil veli prenosnik Envy 17, ki premore kar 17,3-palčni zaslon s tehnologijo 3D Ultra BrightView, ustrezna očala, povrh vsega pa tudi enoto Blu-ray, ki podpira 3D posnetke. Za celoto sloni AMDjeva grafika Radeon HD5850 in Intelov Core i7. Prenosnik, ki ga lahko kupimo s kar 2 TB diskovnega prostora, bo v prodaji predvidoma pred novoletnimi prazniki za ceno okoli 2.000 dolarjev.

Pri Toshibi so s 3D tehnologijo opremili kar dva modela - za ljubitelje iger je namenjen novi Satellite A665 3D, še korak višje pa je Qosmio F60. Oba premoreta izhod HDMI in bosta lahko 3D posnetke iz vgrajene enote Blu-ray predvajala tudi neposredno na ustrezno opremljene 3D televizorje. Pri obeh pa bo kombinacija strojne in programske opreme omogoča pretvorbo obstoječih 2D posnetkov v simulirane 3D posnetke. Kot zanimivost velja vzeti podatek, da Toshiba ponuja 3D podporo tudi za obstoječe kupce modela A665 - zgolj s programsko nadgradnjo. Tudi te modele lahko pričakujemo konec leta.

Spomladi naslednje leto pa pridejo na vrsto Sonyevi 3D VAIO-ti. Prikazani prototipi imajo posebno tipko za vklop 3D prikaza slike, Sony pa napoveduje frekvenco osveževanja 240 Hz, kar bo omogočalo še dodatno zmanjšanje presluha, ki nastane pri preklapljanju slike za levo in desno oko.

http://www.hp.com

http://www.toshiba-europe.com

http://www.sony.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji