Objavljeno: 25.3.2011

3D Prihaja na telefone in tablice

Konferenca CTIA Wireless je razkrila novosti proizvajalcev telefonov in tabličnih računalnikov, ki v svoje prihajajoče modele vgrajujejo zmožnost snemanja in predvajanja fotografij in video posnetkov v treh dimenzijah. Prva novost je tablični računalnik LG G-Slate, ki ima ob 8,9-palčnem zaslonu kot glavno posebnost steroskopsko kamero na zadnji strani ohišja (pa še eno spredaj za video konference).

Računalnik, ki temelji na dvojedrnem procesorju s taktom 1 GHz in naboru Nvidia Tegra 2, je sposoben tudi snemati in predvajati video posnetke v polni ločljivosti 1080p. Ogled 3D posnetkov bo mogoč tudi na vgrajenem zaslonu, vendar le s pomočjo posebnih očal. Sicer pa lahko posnete vsebine predvajamo na zunanjem televizorju, saj je vgrajen vmesnik HDMI. Operacijski sistem je seveda Android 3.0 (Honeycomb). Znan je tudi že cena, sicer subvencionirana za dveletno naročnino na telekomunikacijske storitve, ki bo pri ameriškem Sprintu znašal 530 dolarjev.

LG G-Slate.

Druga novost s 3D zmožnosti je najnovejši pametni telefon HTC Evo 3D. Posebnost tega novinca ni samo stereoskopska kamera, ki mimogrede tudi omogoča snemanje s polno ločljivostjo HD, ampak tudi 4,3-palčni zaslon, ki omogoča prikaz 3D vsebin brez posebnih očal. Da gre za zmogljivo napravo pričjo dvojedrni procesor s taktom 1,2 GHz, vmesnika Wi-Fi in WiMAX (vprašanje pa, če na vseh trgih) in vmesnik HDMI z izhodom 1080p (720p pri posnetkih 3D). Tu je vgrajen operacijski sistem Google Android 2.3, Evo 3D pa v prodajo pride poleti.

HTC Evo 3D.

Omeniti velja še drugo novost družbe HTC in sicer tablični računalnik Evo View 4G, ki se ponaša s 7-palčnim zaslonom (1024 x 600 pik), procesorjem s taktom 1,5 GHz, dvojno kamero (5 in 1,3 milijonov pik) in podporo za WiMAX. Zanimivo, da so se tudi v tem primeru odločili za Google Android 2.3 in Honeycomb, kot pri drugih tablicah.

HTC Evo View 4G.

HTC Evo 3D in HTC Evo View 4G.

http://www.lge.com

http://www.htc.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji