Objavljeno: 16.10.2011

3D Vision, drugi poizkus

Nvidia je predstavila drugo generacijo izdelka 3D Vision, ki obljublja skoraj dvakrat bolj svetlo sliko v 3D tehniki, kot pri prvi generaciji tehnologije. Zmanjšan pretok svetlobe je sicer posledica hitrega preklapljanja oziroma zatemnjevanja leč med levim in desnim očesom, kar pa je moteče in ovira pogled na druge stvari v prostoru, na primer na tipkovnico.

Nvidia je našla odgovor v tehnologiji 3D LightBoost, ki podaljšuje čas odprtosti posamezne leče, s tem pa tudi omogoča večji pretok svetlobe. Del rešitve je tudi v novih monitorjih, ki v 3D načinu delovanja ponudijo večjo svetilnost, kot sicer. Povrh vsega imajo nova očala za 20% večjo površino in dodatno zaščito ob straneh, s čimer prostorska svetloba ne ovira gledalca. Nvidia trdi, da je s temi ukrepi dosegla skoraj enako kakovost in svetlost slike, kot pri 2D sliki brez očal.

Podjetje je ob predstavitvi 3D Vision 2 sklenila tudi nekaj novih strateških partnerstev. Asus je tako že na trg poslal 27-palčni monitor VG278H, ki ima že v sebi vgrajen sprejemnik za 3D Vision 2, skupaj z očali pa stane v ZDA 699 dolarjev (brez DDV). Kmalu lahko podobne monitorje pričakujemo tudi od podjetij Acer in Benq. Med proizvajalci prenosnikov pa je partner Toshiba, ki bo 3D Vision 2 podprla s prenosniki Satellite T572 in Qosmio X770/X775. Seveda je 3D Vision 2 mogoče kupiti tudi posebej in sicer za 149 dolarji v kompletu ali samo 99 dolarji za očala (cene brez davka).

http://www.nvidia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji