Objavljeno: 21.5.2011

3D zasloni prihajajo na tablice

Videti je, da so japonski proizvajalci že domala nared za proizvodnjo zaslonov z velikostmi, ki so primerne za tablične računalnike, s katerimi lahko prikazujemo 3D posnetke brez posebnih očal. Toshiba je tako na konferenci SID 2011 prikazala 8-palčni zaslon z ločljivostjo 800 x 480 pik, ki brez težav prikazuje 2D in 3D posnetke. Predstavniki podjetja sicer nočejo potrditi, če so v pogovorih s posameznimi proizvajalci tablic, vendar drugi viri navajajo, da se morda že jeseni bliža nekaj modelov z operacijskim sistemom Google Android.

Zelo aktivni so tudi pri Sonyu, kjer so prikazali nov tip tehnologije za 3D brez očal. Ideja je menda v tem, da med obstoječ sloj LCD in zadenjsko osvetlitvijo postavijo še en vir svetlobe, s katerim uravnavajo 3D prikaz. Tak sistem bi tudi omogočal preprost izklop "3D" načina in omogočil, da zaslon uporabimo kot običajen 2D zaslon. Tehnologija naj bi bila primerna za zaslone velikosti med 10 in 23 palci, torej brez težav tudi za tablične računalnike.

Sony je sicer prikazal tudi zanimiv prototip 13,3-palčnega zaslona, ki uporablja tehnologijo barvnega digitalnega papirja, je upogljiv in debel komaj 150 mikronov. Za zdaj seveda ostaja le prototip.

http://www.toshiba.com

http://www.sony.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji