Objavljeno: 21.7.2010

3DTV s preprosto nadgradnjo

V junijski številki Monitorja smo ugotavljali, da se običajni televizorji in novi modeli televizorjev 3D razlikujejo le po programski opremi, ki omogoča izmenično prikazovanje slik za levo in desno oko ob sinhronizaciji z aktivnimi preklopnimi očali. Teoretično za prehod v 3D zadostuje le nadgradnja programske opreme in infrardeči oddajnik za aktivna očala.

Prej kot smo pričakovali, se je to tudi zgodilo. Philips je namesto promocije novih televizorjev 3D ta teden najavil poseben dodatek PTA02, s katerim lahko letošnje Philipsove televizorje višjega cenovnega razreda serije LED 8000 oziroma LED 9000 in velikosti vsaj 40 palcev lahko nagradimo, tako da bodo lahko prikazovali tudi 3D vsebino. Paket PTA02, ki stane 249 evrov, vsebuje nadgradjo programske opreme na USB ključku, infrardeči oddajnik in par aktivnih očal (dodatna očala stanejo 99 evrov). S priloženimi navodili lahko vsak lastnik omenjenih televizorjev v nekaj minutah vstopi v dodatno dimenzijo. 3D vsebino si mora seveda zagotoviti sam (npr. satelitski sprejemnik, internetna televizija 3D, 3D vsebine na internetu, 3D blu-ray predvajalnik, 3D igralna konzola, 3D kamera ali fotoaparat).

Kako se takšna nadgradnja obnese, si boste lahko prebrali v prvi jesenski številki Monitorja, ki izide konec avgusta. V isti številki bomo tudi objavili test vsaj enega projektorja 3D in vsaj enega televizorja 3D. Tretja dimenzija vam ne uide.

download.p4c.philips.com/files/p/pta02_00/pta02_00_pss_aen.pdf

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji