Objavljeno: 18.5.2010

3DTV že v Monitorjevem laboratoriju!

Prej kot smo pravzaprav pričakovali, je televizija 3D začela prodirati tudi v Slovenijo, saj sta včeraj kar dva operaterja sočasno najavila prenos 3D vsebin prek svojih omrežij. Internetni operater T-2 svojim naročnikom internetne televizije že prenaša tri poizkusne 3D kanale (3D Switch, HD1 (Europe 1080) in Canal +), medtem ko je kabelski operater Telemach napovedal testno prenašanje odprtega teniškega prvenstva Francije Roland Garros v 3D tehnologiji. Pričakujemo lahko, da se jima bo z malo običajne zamude pridružil tudi SIOL. Lastniki satelitskih sprejemnikov pa lahko spremljajo že pol ducata 3D programov.

Ta mesec sta bili tudi dve prezentaciji proizvajalcev televizorjev nove generacije, ki podpirajo prikaz slike v treh dimenzijah (zaenkrat še z obveznimi preklopnimi očali). 5. maja se je v hotelu Mons v Ljubljani oglasil Panasonicov "road show" in med drugi predstavil tudi plazemski televizor iz nove serije VT20, skupaj z ustreznim 3D blu-ray predvajalnikom. 20. maja pa se bo v Fužinskem gradu v Ljubljani predstavil Samsung z novo serijo LCD (LED) televizorjev C750 in pripadajočimi 3D blu-ray predvajalniki. Da je za 3DTV trenutno zelo "in", priča tudi to, da je Telemach svojo 3D tiskovno konferenco napovedal za isti dan, 20. maja ...

Pri Monitorju smo že preizkusili tudi prvi 3D televizor. Z malo truda smo lahko uživali v spremljanju 3D vsebin s satelitskih kanalov, z igralne konzole in z računalnika (tako 3D filmov kot "običajnih" 3D fotografij). Več o prvih vtisih boste lahko prebrali v junijski številki Monitorja, ki izide prihodnji torek.

Povezave:

www.t-2.net
www.telemach.si
fullhd3d.panasonic.eu
3dtv.samsung.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji