Objavljeno: 21.5.2010

40-milijonti EOS

Pri Canonu so dosegli pomenljiv mejnik v proizvodnji analognih in digitalnih zrcalno-refleksnih fotoaparatov serije EOS - presegli so 40 milijonov izdelanih enot.

Serija EOS, ime pomeni Elektro-Optični Sistem, EOS pa je tudi ime grške boginje zore, je bila prvič predstavljena leta 1987. Odkar je bil predstavljen, je sistem prinesel različne izjemne in napredne tehnologije. Povečano povpraševanje uporabnikov je privedlo do povečanja proizvodnih zmogljivosti, saj so do danes izdelali prek 40 milijonov enot, vključno z 20 milijoni digitalnih modelov EOS. Mejnik označuje najhitrejše proizvodno obdobje v zgodovini EOS-a:

- Leta 1987 je bil v Canonovi tovarni v Fukushimi na Japonskem izdelan prvi zrcalno-refleksni fotoaparat EOS – model EOS 650.

- Do leta 1997 je proizvodnja fotoaparatov EOS dosegla 10 milijonov enot – prvi mejnik je bil tako dosežen v desetih letih.

- Leta 2003 je bil izdelan 20-milijonti fotoaparat EOS, prejšnji mejnik 10 milijonov pa je bil podvojen v vsega šestih letih.

- Decembra 2007 je serija EOS praznovala 20. obletnico, proizvedli pa so že več kot 30 milijonov fotoaparatov – samo štiri leta po drugem mejniku.

- Aprila 2010 je Canon dosegel mejnik 40 milijonov izdelanih fotoaparatov EOS, za izdelavo teh deset milijonov enot pa je potreboval samo dve leti in štiri mesece.

www.canon.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji