Objavljeno: 3.7.2007

700.000 iPhonov v prvem vikendu

Apple je potolkel nov rekord in v enem samem vikendu prodal kar 700 tisoč mobilnih telefonov iPhone, za katere v ZDA velja podobna nakupovalna mrzlica, kot v preteklosti za igralne konzole in nekatere vroče filmske naslove (Star Wars). Čeprav so analitiki napovedovali, da bo Apple že takoj na začetku prodal med 200 in 300 tisoč mobilniki, so prodajni rezultati več kot dvakrat večji. Čeprav podatki še niso uradni, je oceno naredilo nekaj uglednih analitskih podjetij, kot je Goldman Sachs. Tudi najbolj pesimistične napovedi govorijo o številkah, ki so višje od pol milijona primerkov.

Javnost v ZDA je predvsem zadovoljna, da je Apple očitno zagotovil dovolj veliko število telefonov, tako da je razočaranih strank kljub dolgim čakalnim vrstam pred trgovinami razmeroma malo. Poleg tega je krst uspešno prestal tudi zapleten aktivacijski sistem telefona, za vspostavitev uporabniških računov v omrežju AT&T.

Zanimivo, da je Apple že izdal prvi programski popravek za telefon, ki je razkril še eno podrobnost, ki doslej ni bila znana. Apple iPhone uporablja procesor Arm s taktom 620 MHz, podatek, ki doslej ni bil javno objavljen. Apple je hkrati začel prodajati tudi prve dodatke, med katerima sta brezžična slušalka iPhone Bluetooth Headset (cena 130 dolarjev) in priklopna postaja Apple iPhone Dual Dock (49 dolarjev), ki omogoča napajanje tako telefona kot brezžične slušalke. Apple je potrdil, da bo iPhone lahko uporabljal tudi večino dodatkov za predvajalnike Apple iPod.

http://www.apple.com/iphone

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji