Objavljeno: 19.10.2003

Abitov microGuru za lažji nadzor osnovne plošče

Tajvanski proizvajalec osnovnih plošč Abit je predstavil mikrokontroler imenovan microGuru, ki bo na zmogljivejših modelih osnovnih plošč omogočal lažji nadzor delovanja strojne opreme, preprosto navijanje procesorja in nadgradnje BIOSa.

Nadzor delovanja strojne opreme preverja napetost, hitrost ventilatorja hladilnika in temperaturo ter lahko ugasne računalnik tudi, ko se procesor >>obesi<<. Program za navijanje procesorja je narejen za Windows in omogoča spreminjanje takta brez ponovnega zagona, v kolikor pa navijanje procesorja ni uspešno, program sam ponovno zažene računalnik s prejšnjimi delujočimi nastavitvami.

Tudi orodje za nadgradnje BIOSa je program za Windows in prav tako ne zahteva ponovnega zagona in ohrani vse nastavitve. Dodatna možnost ěGuruja pa je tako imenovana črna skrinjica, ki omogoča samodejno zapisovanje vseh ključnih podatkov o delovanju računalnika, če le-ta prične delovati nenavadno. Nove osnovne plošče z ěGurujem so na nekaterih koncih sveta že na voljo in sicer za procesorje Intel Pentium 4, AMD Athlon XP in AMD Athlon 64.

http://www.abit.com.tw

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji