Objavljeno: 23.2.2009

Acer cilja na 10 milijonov netbookov

Acer, ki si je zadnje leto prodajne številke rešil predvsem na račun mini prenosnikov, se bo tudi v letu 2009 zanašal predvsem na netbooke. Podjetje je namreč predstavilo svoje načrte, po katerih želijo letos prodati okroglih 10 milijonov majhnih in lahkih prenosnih računalnikov.

Da utegne Acer doseči zastavljene cilje, je povsem verjetno, saj je lani že s svojimi 8,9-palčnimi modeli v slabega pol leta dosegel 5 milijonov uporabnikov, letos pa naj bi izbiro na prodajnih policah okrepilo še več netbookov z 10,1-palčnimi zasloni, ki naj bi predstavljali kar 70 odstotkov prodaje teh naprav.

Podjetja, ki se ukvarjajo z analizami trga (Forrester Research, Gartner, IDC, McKinsey ...), so si v svoji napovedih precej enotna, saj za letošnjo leto ocenjujejo globalno prodajo netbook računalnikov na 25 do 30 milijonov enot, prvo mesto pa naj bi še vedno brez težav pripadlo ASUSteku, medtem ko naj bi Acer z uresničitvijo načrtov zasedel položaj tik pod vrhom, saj ima po mnenju analitikov potencial za prodajo 12 milijonov mini prenosnikov.

www.acer.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji