Objavljeno: 12.5.2011

Acer in Samsung z modeloma Chromebook

Google je napovedal prva prenosnika namenjena izključno njihovemu operacijskemu sistemu Chrome OS. Partnerja Acer in Samsung bosta 15. junija pričela s prodajo tako imenovanih Chromebookov na Amazon.com ter v trgovinah BestBuy. Evropa bo sledila v kratkem, prenosnike dobijo vsaj še Anglija, Francija, Nemčija, Španija, Italija in Nizozemska.

Samsung prihaja na trg z dvema različicama modela Series 5. Prva z brezžično povezavo bo olajšala posameznikov proračun za 429 dolarjev, medtem ko bo druga z dodano 3G povezavo dražja za 70 zelencev. Prenosnik z 12,1 palčnim zaslonom, ločljivosti 1280 x 800 in dvojedrnim procesorjem Atom N570 bo zagotavljal osem in pol ure neprekinjenega delovanja. Seveda ne bodo manjkali običajni priveski tovrstnih naprav v obliki USB vrat, čitalca kartic, izhoda mini-VGA, spletne kamere in mikrofona. Tudi Acer bo imel na izbiro modela z ali brez povezave 3G. Manjši prenosnik z 11,6 palčnim zaslonom bo cenejši, saj ga bomo v najbolj oskubljeni varianti dobili že za 349 dolarjev. Namesto mini-VGA izhoda bo Acer omogočal HDMI povezavo. Tako Samsung kot Acer sta prenosnika z dvojedrnim procesorjem Atom, ki zagotavljata hiter zagon in celodnevno delovanje ter imata polno Chrome tipkovnico z veliko sledilno ploščico brez gumbov.

Zanimivo je, da Google podpira razbijanje (jaibreaking) naprav s sistemom Chrome OS. Slednje bo skupaj z nizko ceno in privlačnimi karakteristikami tvorilo ponudbo, ki zna privabiti veliko število kupcev.

www.samsung.com

www.acer.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji