Objavljeno: 30.5.2010

Acer pripravlja tablični računalnik

Tretji največji svetovni proizvajalec računalnikov, podjetje Acer Group, je najavilo razvoj lastnega tabličnega računalnika. Za razliko od večine konkurentov bo ta opremljen s 7-palčnim zaslonom ter tipkovnico.

7-palčni zaslon bo seveda občutljiv na hkratni dotik z več prsti, arhitekturno pa bo soroden z mobilniki, ki temeljijo na ARM-ovi platformi. Najverjetneje ga bo poganjal procesor Qualcomm Snapdragon, znano pa je že, da bo na napravi naložen operacijski sistem Google Android. Poleg standardnih brezžičnih povezav kot sta Wi-Fi in Bluetooth, bo znala Acerjeva tablica komunicirati tudi z mobilnimi omrežji 3G.

Sodobni tablični računalniki so skorajda brez izjeme že zavrgli tipkovnico kot pripomoček za vnos podatkov, Acerjeva tablica pa jo ohranja. Tipkovnica bo, upoštevaje zunanje mere naprave, relativno majhna, prav tako pa se med potencialnimi uporabniki pojavljajo dvomi, ali bo moč z eno roko držati napravo in z drugo tipkati ne da bi pri tem trpela uporabniška izkušnja (beri: udobje). Pri Acerju nameravajo svojo tablico spraviti do masovne proizvodnje čez poletje, tako da naj bi jeseni s ceno okoli 300 ameriških dolarjev že grenila življenje tekmecem.

www.acer.com.tw

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji