Objavljeno: 26.8.2011

Acer prvič z izgubo in to veliko!

Tajvansko podjetje Acer, ki je v zadnjih letih raslo nadpovprečno hitro in se je zavihtelo na posameznih trgih celo na prvo mesto v prodaji osebnih računalnikih, je svoje zadnje poslovno četrtletje prvič v svoji zgodovini preživelo z izgubo. V treh mesecih so pridelali skupno 234, 3 milijonov dolarjev veliko izgubo in doživeli padec prihodkov za kar 32%, oziroma na skupno vrednost 3,51 milijarde dolarjev.

Ponekod je bil padec še večji, recimo v Evropi, kjer so videli padec tržnega deleža v višini 44,6%. Acer navaja več razlogov za sedanje stanje. Najprej je tu padec povpraševanja po prenosnih računalnikih, zlasti netbookih, so pa tudi stroški, ki so stroške samo še povečali. Acer je moral odpisati kar za okoli 150 milijonov dolarjev zalog, okoli 30 milijonov so dali za stroške reorganizacije družbe, kar nekaj (čeprav ne navajajo absolutnih zneskov) pa so namenili za poplačilo bivšega vodstva na čelu z Italijanom Gianfrancom Lanciejm.

Predsednik družbe J.T. Wang je prišel namreč v spor glede nadaljnje strategije in preprečil večjo usmeritev na trg pametnih telefonov in tabličnih računalnikov. Zanimivo je, da Acer kljub zelo slabim poslovnim rezultatom še vedno meni, da bo zanimanje za tablične računalnike usahnilo in tedaj pričakujejo ponovni vzpon. Drzna napoved, ni kaj.

http://www.acer.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji