Objavljeno: 20.9.2005

Acer še kar raste

V Atenah je podjetje Acer pripravilo tiskovno konferenco za kar 300 novinarjev iz 32 držav in predstavilo svoje poslovne rezultate, pa tudi nekaj novih izdelkov.

Glavni direktor Gianfranco Lanci (podjetje je vedno manj "tajvansko" in vedno bolj globalno) pravi, da najboljše rezultate dosegajo na evropskem tržišču (EMEA - Europe, Middle East and Africa), zelo dobro gre tudi Aziji, vzpodbudni pa so tudi rezultati na ameriškem tržišču, kjer sicer nimajo omembe vrednih tržnih deležev.

Slednji so najbolj impresivni na področju prenosnih računalnikov, kjer je podjetje zabeležilo kar 77% rast (rast tržišča je sicer 29%), in tako osvojilo zavidljivo četrto mesto (za Dellom, HPjem in Toshibo in pred Lenovom (IBM)) na svetovnem tržišču. Še več - v Evropi so že drugo leto na prvem mestu, pred Hewlett-Packardom. Acerju gre dobro tudi na področju osebnih računalnikov in monitorjev LCD, medtem ko oddelek strežnikov zaostaja. Acerjevi predstavniki pravijo, da se tržišča lotevajo "korak po korak", s strežniki pa bi leta 2008 radi zavzeli četrto mesto na svetovni lestvici. Kot podkrepitev te smele napovedi poudarjajo, da še leta 2001 Acer nikakor ni bil znan kot proizvajalec prenosnih računalnikov.

Od novih izdelkov omenimo tablice, ki jih Acer še vedno pospešeno razvija (njihov model je ob predstavitvi Windows XP Tablet Edition na odru uporabil tudi sam Bill Gates) in to v vseh mogočih velikostih in formatih. Nadgrajen je tudi vrhunski prenosnik Ferrari, ki je sedaj vgrajen v ohišje iz ogljikovih vlaken, pod to blagovno znamko pa je po novem na voljo tudi (seveda rdeč) monitor LCD. Priložnost smo imeli videti tudi nekaj digitalnih fotoaparatov, ki pa se pri nas (še?) ne prodajajo.

http://www.acer-euro.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji