Objavljeno: 25.9.2007

Acer še naprej raste

Acer, edino tajvansko podjetje, ki se resno trži pod svojim imenom, je tudi letos priredilo globalno tiskovno konferenco, na kateri so novinarjem s celega sveta predstavili svoje poslovne rezultate in vizijo, pa tudi kar nekaj novih izdelkov.

Direktor (CEO) podjetja, Italijan Gianfranco Lanci (mimogrede, v podjetje je prišel leta 1997, ko je Acer odkupil prenosniški oddelek Texas Instruments) poudaril, da Acer ostaja "prenosniško" podjetje, čeprav ima v svojem programu tudi računalnike, strežnike, monitorje, projektorje, LCD televizije in še kaj. Da je to smotrno, kažejo tudi podatki, saj tržišče prenosnih računalnikov še vedno nezadržno raste, medtem ko tržišče namiznih računalnikov bolj ali manj stagnira. Acerju gre še vedno najbolje v Evropi (oz. EMEA - Europe, Middle East and Africa), kjer so med prenosniki že kar nekaj let na prvem mestu (pred HP), vendar se je razmerje nekoliko popravilo, saj so letos v ZDA dosegli nekoliko večji odstotek prodaje. Prav zaradi ameriškega tržišča so se tudi odločili za nakup ameriškega podjetja Gateway (to pa je še pred tem kupilo podjetje Packard Bell, v lasti pa ima tudi blagovno znamko eMachines). Skupno podjetje bo letno obračalo 20 milijard dolarjev in prodalo 24 milijonov računalnikov, s prodajnim deležem med prenosniki pa bo v svetu zasedalo tretje mesto (za HP in Dell), pri čemer Acer že kmalu meri na drugo mesto. Vse štiri blagovne znamke bodo obdržali, po vsej verjetnosti pa jih bodo specializirali, pri čemer bo ena tržila poslovne izdelke, ena izdelke za domačo rabo, itd.

Direktor podjetja, Gianfranco Lanci.

Od novosti je najbolj padel v oči nov, siv dizajn Acerjevih prenosnikov, t.i. Gemstone (enega izmed njih smo v Monitorju preizkusili že v oktobrski številki), pa tudi sicer Acer meni, da bo v prihodnosti pri prodaji prenosnikov zunanjost igrala vedno večjo vlogo. In seveda prenosniki Ferrari, ki pri Acerju pomenijo vrhunec ponudbe. Slednje sicer ni več čisto res, kajti modeli 5000, 1000 in najnovejši subnotes 1100 imajo vgrajene AMDjeve mobilne procesorje Turion 64 X2, ki se z Intelovimi Core 2 Duo ne morejo več meriti. Vendar Acer vztraja na njih; zaradi pogodbe s Ferrarijem, saj je tudi AMD sponzor Ferrarijeve ekipe F1...

Novost je tudi "Ferrarijevski" ročni računalnik.

Prenosniki Travelmate so namenjeni poslovni uporabi in v Sloveniji niso naprodaj.

www.acer-euro.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji