Objavljeno: 17.6.2009

Acrobat.com je nared

Adobe je po skoraj letu dni zaključil z beta fazo razvoja in uradno objavil družino spletnih storitev Acrobat.com. Sočasno z objavo so predstavili tudi nova orodja oziroma spletne gradnike, ki dopolnjujejo dosedanji seznam funkcij. Acrobat.com je tako poleg orodij za skupinsko delo in urejevalnika besedil Buzzword dobil tudi preglednico Acrobat.com Table in orodje za spletne predstavitve Acrobat.com Presentation. S temi so praktično pokrili večino funkcionalnosti, ki jih najdemo v sodobnih pisarniških programih.

Poleg teh novosti je novi Acrobat.com močnejši za podporo za pametne telefone, kar pomeni, da Adobe širi podporo tudi na druge platforme. Acrobat.com je sicer zgrajen na platformi Adobe Air, ki se tako kot konkurenčni Microsoft Silverlight in Googlove tehnologije bori za prevlado na področju orodij za izdelavo spletnih programov.

Acrobat.com bo osnovni različici ostal še naprej brezplačna storitev, vendar z omejitvijo, da lahko v skupnem okolju delujejo največ tri osebe in mesečno uporabijo do pet pretvorb v dokumente PDF. Prvi korak višje je storitev Acroba.com Premium Basic, ki omejuje število udeležencev na 5 in število pretvorb v PDF na 10 na mesec. Še korak višje je različica Premium Plus, ki združuje največ 20 udeležencev, brez omejitev pretvorb v zapis PDF. Za Premium Basic bo potrebno odšteti 14,99 dolarjev na mesec ali 149 dolarjev na leto, za Premium Plus pa 39 dolarjev na mesec oziroma 390 dolarje v na leto. Do sredine julija so na voljo dodatni promocijski popusti.

Adobe sicer za Acrobat.com načrtuje še nadaljnje izboljšave, med katerimi je verjetno najbolj pričakovana tesnejša integracija z namiznimi programi, zlasti pa bo zanimiva združljivost s priljubljenim odjemalcem Microsoft Outlook. V načrtu so še razširitev funkcij orodja Connect Now za skupinsko delo, še boljša podpora za mobilne telefone, integracija s socialnimi omrežji ter prenova osnovnega uporabniškega vmesnika.

http://www.acrobat.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji