Objavljeno: 4.8.2002

Active Directory kot samostojen program

Microsoft je objavil, da bo začel svojo tehnologijo aktivnega imenika (Active Directory) prodajati kot samostojen proizvod. Aktivni imenik je Microsoft vpeljal kot konkurenco Novell-u in Sun-u na področju strežnikov, tehnologija pa omogoča nadzor nad omrežnim okoljem preko centralne baze podatkov, kjer se shranjujejo informacije o uporabnikih, računalnikih in drugih omrežnih napravah. Seveda pa bo aktivni imenik še vedno ostal (brezplačno ) tudi kot del strežniškega sistema Windows.

Novi Active Directory in Application Mode bo plačljiv.izdelek, namenjen pa je podjetjem, ki hočejo uporabiti aktivni imenik za posebne namene, kot je npr. izgradnja internetnih dveri, ne da bi morali namestiti celotno strežniško okolje Windows. S tem bo omogočen lažji dostop do programov, ki delujejo v omrežjih zasnovanih na okolju Windows. Samostojen izdelek naj bi omogočil tudi večjo prilagodljivost, zmanjšal potrebo po sinhronizaciji podatkov, ki so shranjeni na različnih mestih in s tem tudi razbremenil omrežje.

Sun in Novell svoji različici imeniških programov že prodajata in Microsoft s tem lovi zgolj zaostanek za njima. Kot samostojni izdelek bo aktivni imenik na voljo naslednje leto, predvidoma kmalu po izidu novega strežniškega paketa Windows.Net Server.

http://http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji