Objavljeno: 6.11.2003

Adobe Atmosphere za 3D splet

Vodilni proizvajalec programov za grafično obdelovanje Adobe je predstavil končno različico programa Atmosphere, ki omogoča preprosto oblikovanje tridimenzionalnih grafičnih elementov prirejenih za spletne strani. Izdelek je sestavljen iz programa za oblikovanje Atmosphere, brezplačnih dodatkov za Internet Explorer in Acrobat Atmosphere Player in brezplačnega strežnika Atmosphere Collaboration Server, ki omogoča komuniciranje in sodelovanje v realnem času znotraj okolja Atmosphere.

Tridimenzionalna grafika se na spletu še ni prijela, po ocenah iz Adobeja predvsem zaradi dejstva, ker je ustvarjanje takega gradiva precej zapleten postopek. Atmosphere je odgovor na to, saj naj bi po ocenah razvijalcev bil podobno zahteven kot njihov program za dvodimenzionalno vektorsko grafiko Illustrator. Atmosphere omogoča tudi vnos elementov v animacije iz drugih virov, denimo pretočnega videa in zvoka, javanskih skriptov, tekstur, načrtov CAD ter tudi uvoz že narejenih tridimenzionalnih predmetov in scen iz programov kot sta 3D Studio Max in Maya.

Adobe Atmosphere bo na voljo zgolj za operacijski sistem Windows in brskalnik Internet Explorer, ne pa tudi za Applov Mac OS X ali ostale brskalnike, kar je prva tovrstna Adobejeva poteza, glede na to, da je podjetje sprva razvijalo programsko opremo zgolj za Mac OS. Cena za Atmosphere bo v ZDA 400 dolarjev za polno različico in 100 za študentsko, predvajalniki in strežnik pa so brezplačni.

http://www.adobe.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji