Objavljeno: 23.3.2012

Adobe Photoshop CS6 Beta

Adobe je objavil novo različico slikarskega programa Photoshop CS6, ki je v preizkusni različici na voljo vsakomur brezplačno. Nova velika različica prinaša izboljšave v zmogljivosti in hitrosti, nova orodja za ustvarjalno delo in koristne pripomočke pri obdelavi digitalnih fotografij. Skupno je na voljo kar 65 izboljšav, večino od teh pa so predlagali sami uporabniki.

Med novostmi je tako orodje za "krpanje" slik, ki se zna kontekstno prilagoditi okolici. Na ta način lahko predmete odstranimo iz prizora brez mukotrpnega popravljanja podrobnosti, prav tako pa lahko predmete "prestavimo" na drugo lokacijo v fotografiji. Na voljo je novo orodje za obrezovanje, ter napredne funkcije za urejanje video posnetkov.

Izboljšali so veliko obstoječih orodij. Funkcija Liquify denimo zdaj lahko uporablja čopiče večje velikosti, učinki delovanja pa so vidni v realnem času. Tu je še novo orodje za samodejno povrnitev pri napakah. Obenem zna Photoshop zdaj velike projekte shranjevati na disk v ozadju, medtem pa lahko nadaljujemo z urejanjem ali delom na drugih slikah.

Photoshop odslej omogoča tudi uporabo risarskih (vektorskih) orodij, ki jih sicer srečamo v risarskem programu Adobe Illustrator. Spremenili so skoraj vse algoritme za obdelavo fotografij v zapisih RAW. Pri večjih projektih pride prav orodje za iskanje slojev.

Razvojna različica vsebuje vsa orodja odslej dveh ločenih izvedb: Photoshop CS6 in Photoshop CS6 Extended. Slednja vsebuje med drugim dodatna orodja za urejanje v 3D prostoru in napredne funkcije za natančno analizo posnetkov. Znane so tudi že cene, ki bodo v ZDA znašale 700 dolarjev, oziroma 1.000 dolarjev za različico Extended (cene so brez DDV). Dokončna različica naj bi bila pripravljena v začetku poletja.

http://labs.adobe.com/downloads/photoshopcs6.html

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji