Objavljeno: 13.9.2006

Adobe Photoshop Elements 5 in Premiere Elements 3

Adobe je objavil nove različice programov za urejanje digitalnih fotografij in video posnetkov za domačo rabo. Cilj novih različic je še lažja obdelava gradiva, s tem da niso pozabili na uporabnike, ki želijo opravljati tudi zahtevnejše obdelave. Obenem so uvedli nove spletne storitve, Adobe Photoshop Showcase, zgrajene s programom Adobe Flash, ki omogoča brezplačno souporabo digitalnega gradiva z drugimi uporabniki.

Photoshop Elements 5.0 prinaša obilico novih predlog in idej za kretaivno uporabo digitalnih fotografij. Med orodji za obdelavo slike je povsem prenovljen postopek za pretvorbo fotografij v črno-bele umetnije, kjer lahko izbiramo več načinov rabe. Uporabnikom je z novim orodjem Adjust Color Curves tudi lažje popraviti barve, osvetlitev in siceršnji videz fotografij. Nova funkcija Map View omogoča, da fotografije povežemo z digitalnimi satelitskimi posnetki lokacij, kjer so bile narejene.

Premiere Elements 3.0 ima bistveno poenostavljen uporabniški vmesnik, gradivo pa lahko zajema iz različnih virov, kot so nosilci DVD, video kamere HDTV in snemalniki posnetkov MPEG4. Z novim orodjem Monitor lahko preprosto montiramo posnetke s pomočjo tehnike povleci in spusti, novost pa je tudi pogled Sceneline, ki omogoča preprosto preureditev kadrov. Na voljo so številni učinki, med katerimi slika v sliki, zamrznjena slika ob kateri lahko dodamo zvočne komentarje in tako dalje. Z urejevalnikom Premiere Elements lahko na koncu dela posnamemo gradivo na DVD, kjer program samodejno zgradi menuje, novost pa je tudi možnost izvoza projektov v različne zapise za mobilne naprave, vključno z Apple iPodom in Sony PSP konzolo. Oba novosti sta že v prodaji in sicer za ceno 100 dolarjev vsak ali pa 150 dolarjev kot komplet.

http://www.adobe.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji