Objavljeno: 21.3.2001

Adobe Photoshop Elements

V februarju je podjetje Adobe predstavilo nov programski paket Photoshop Elements. Program, ki je nastal na podlagi uveljavljenega paketa Photoshop, je namenjen predvsem amaterskim uporabnikom, ki potrebujejo zmogljiv program za obdelavo slik s preprostim uporabniškim vmesnikom. Zaradi vse večje priljubljenosti digitalne fotografije in optičnih bralnikov je takšnih namreč vse več.

Za razliko od podobnih programov Photoshop Elements nima zgolj osnovnih funkciji za obdelavo slik, temveč zmore skoraj vse tisto, kar zmore tudi profesionalna različica Photoshopa. Med drugim omogoča izdelavo panoramskih slik (Photomerge), vsebuje pa tudi čez 95 učinkov in filtrov. Da bi uporabo čim bolj olajšali, so pri podjetju Adobe razvili preprost uporabniški vmesnik, ki s številnimi pripomočki, namigi in nasveti uporabnikom pripomore k preprostejši obdelavi slik. Za bolj zahtevne postopke je na voljo tudi odzivna učna pomoč, katere vsebino je mogoče osveževati iz spleta.

Slike je mogoče preprosto prenašati iz različnih naprav (fotoaparatov, kamer, optičnih bralnikov ...), jih objavljati v spletu ali poslati spletnim ponudnikom, ki jih potem odtisnejo na papir. Photoshop Elements je v ZDA naprodaj za 100 dolarjev, na voljo pa je v različicah za operacijski sistem Windows ter MacOs različice 8.6 ali novejše.

http://www.adobe.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji