Objavljeno: 24.9.2009

Adobe Photoshop in Premiere Elements 8

Adobe je predstavil novo različico kompleta urejevalnikov za fotografije in video posnetke, ki je sestavljen iz programov Photoshop Elements 8 in Premiere Elements 8. Programi, ki so namenjeni domači rabi imajo povsem prenovljen centralni modul Organizer, ki skrbi za organizacijo domače zbirke večpredstavnih posnetkov ter avtomatizacijo pogostih opravil. Novo orodje Auto-Analyzer samodejno razvršča gradivo po različnih kriterijih, kot so oznake, kakovost posnetkov, prvič pa podpira tudi razpoznavo obrazov in združevanje podobnih posnetkov (fotografij) v skupine. Na voljo je celozaslonski predvajalnik, ki ga preprosto poženemo neposredno in modula Organizer, zanimiva pa je tudi možnost samodejne sinhronizacije gradiva med več računalniki.

Z novo funkcijo Photomerge Exposure lahko uporabniki ustvarijo boljše fotografije z združevanjem več različno narejenih posnetkov iste scene. Funkcija Recompose je sposojena iz večjega paketa Photoshop CS4 in omogoča spremembo velikosti posnetka brez distorzije ključnih delov fotografije. QuickFix odslej naredi več različnih predlogov izboljšav, uporabnik pa lahko izbere tistega, ki je najbolj ustrezen.

Video urejevalnik Premiere Elements ima nova orodja, ki samodejno odpravljajo napake pri snemanju, kot so tresljaji, barve in osvetlitev. Program skuša celo samodejno zaznati odvečne posnetke in predlaga rez na določenih mestih. Na voljo so novi posebni učinki, s katerimi lahko dodajmo grafične elemente in besedila, ki samodejno sledijo izbranim subjektom na posnetku. Cena paketa je ostala enaka kot doslej - 150 dolarjev za oba programa ali 100 dolarjev za vsakega posebej.

http://www.adobe.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji