Objavljeno: 29.2.2012

Adobe Photoshop Touch za iPade

Adobe je po številnih manjših orodij na računalnike iPad presenel tudi tablično različico svojega paradnega slikarskega programa Photoshop. Novi Photoshop Touch je na moč podoben različici za okolje Android in najbližje temu, kar sicer poznamo iz namiznih računalnikov. Hkrati je prvo izmed družine orodij Touch, ki jih namerava Adobe predstaviti v naslednjih mesecih.

Phtoshop Touch zna na iPadu urejeati fotografije in slike v več slojih ali združevati več slik v eno, podobno kot namizna različica. Fotografije lahko retuširamo, na delih ali celoti uporabljamo različne učinke, zelo preprosto pa lahko opravljamo izreze, zgolj z označevanjem robov s prsti (Edge Refine). Zaradi lastnosti tabličnih računalnikov naj bi to bilo celo preprosteje kot na namiznih.

Na tablici lahko urejamo fotografije do ločljivosti 1600 x 1600 pik, če pa uporabljamo storitev Adobe Cretaive Cloud, lahko izmenjujemo celo fotografije z namiznim Photoshopom CS5. Uporabljamo lahko tudi video kamero vgrajeno v tablico za zajem in zapolnitev le določenega sloja fotografije.

Photoshop Touch za iOS pa ni kar tako program, saj za delovanje potrebuje vsaj iPad 2 (originalni iPad je premalo) in operacijski sistem iOS 5. V trgovini iTunes App Store ga je mogoče dobiti za 7,99 evra.

http://www.adobe.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji