Objavljeno: 16.4.2010

Adobe pokazal Creative Suite 5

Korporacija Adobe je precej tiho splavila svoj nov najobsežnejši nabor aplikacij za kreativno rabo, znan pod oznako Creative Suite 5. Adobe CS5 premore več kot 250 izboljšav funkcionalnosti glede na predhodnika, programerji pa so se posvetili predvsem delu z digitalnimi vsebinami, interaktivnostjo ter zmogljivostim na različnih platformah in napravah.

Izdelki z oznako Creative Suite 5 premorejo še boljšo integracijo s spletnimi vsebinami, vanje je namreč vgrajena tudi vrsta tehnologij Omniture, ki skrbijo za zbiranje in analizo informacij, ki jih uporabnik prejme prek spletnih strani in drugih virov. Številnim programskim rešitvam se v CS5 pridružuje le ena nova aplikacija, in sicer Adobe Flash Catalyst, ki bo oblikovalcem pomagala hitro in učinkovito oblikovati interaktivne vsebine.

Pri Adobu se zavedajo, da vse več ljudi uporablja mobilni dostop do spleta, pri čemer pa si uporabniki ne želijo okrnjene izkušnje. Temu primerno so prenovili in osvežili programski rešitvi Flash Player 10.1 ter Adobe AIR 2, s katerima je moč optimizirati zmogljivosti in kakovost vsebin tudi za mobilne naprave z manjšimi zasloni.

Sicer pa zbirka Adobe Creative Suite 5 vsebuje vse ključne programe, kot so Photoshop CS5, Illustrator CS5, InDesign CS5, Flash Catalyst CS5, Flash Professional CS5, Dreamweaver CS5, Adobe Premiere Pro CS5 ter After Effects CS5. Vsi našteti programi so sicer na voljo tudi kot posamezni izdelki. Poleg t. i. Creative Suite 5 Master Collection kompleta bo Adobe ponudil še več specializiranih programskih paketov, in sicer Creative Suite 5 Design Premium, Creative Suite 5 Web Premium, Creative Suite 5 Production Premium ter Creative Suite 5 Design Standard.

Ob predstavitvi sicer demo različice še niso bile na voljo, javnost naj bi preizkusne različice Adobe CS5 tako preizkusila v začetku junija.

www.adobe.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji