Objavljeno: 27.3.2007

Adobe predstavlja Creative Suite 3

Adobe je uradno predstavil tretjo generacijo družine izdelkov za urejanje grafičnih, spletnih in večpredstavnih vsebin z imenom Creative Suite 3. Obenem gre za prvo generacijo izdelkov, ki je bila razvita na podlagi združitve tehnologij v dosedanji lasti družbe Adobe in tistih, ki so jih pridobili z nakupom družbe Macromedia. Na voljo je šest kompletov s cenami od 1.200 do 2.500 dolarjev, posamezne programe, kot so Photoshop, Iluustrator in Flash pa bo moč kupiti tudi posamično.

Glavna novost pri posameznih orodjih je brez dvoma podpora za specifične naloge oziroma tokokroge pri prenosu podatkov med njimi. V urejevalniku Dreamweaver je tako preprosto moč pregledovati in popravljati slike, kar lahko postorimo prek Photoshopa ali paketa Fireworks brez zapletenega prenašanja podatkov. Za enostavnejše delo imajo programi še bolj poenoten uporabniški vmesnik kot doslej.

Poleg številnih izboljšav v posameznih orodjih kompleta velja omeniti povsem nov urejevalnik zvočnih posnetkov Soundbooth, ki nadomešča dosedanji izdelek Audition. Čisto nov je tudi izdelek Adobe Device Central, ki omogoča spletnim in grafičnim oblikovalcem simulacijo grafičnega prikaza na številnih mobilnih napravah, kot so pametni telefoni. Orodja iz paketa Creative Suite so prvi tudi v osnovi optimizirana za nove platforme, kot je MacOS X za Intelove procesorje in okolje Windows Vista.

http://www.adobe.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji