Objavljeno: 25.9.2007

Adobe prenavlja programe za domačo rabo

Podjetje Adobe je predstavilo nove različice večpredstavnih programov Photoshop Elements 6.0 in Premiere Elements 4.0. Oba programa, ki sta na voljo posamično ali v kompletu, sta še bolj povezana med sabo, kot v preteklosti, saj souporabljata isto bazo podatkov in večpredstavnih datotek ter program Organizer za evidenco gradiva.

Program za delo s fotografskim gradivom Photoshop Elements ima za osrednjo novost funkcijo Photomerge, ki omogoča izdelavo kvalitetnih skupinskih fotografij iz množice različnih posnetkov. Ko fotografiramo skupino ljudi preprosto posnamemo več slik, iz katerih program nato napol samodejno izvleče najboljše posnetke posameznikov in jih združi v en posnetek. Novo orodje Quick Selection omogoča izbiro delov fotografije s samo enim klikom na miško. Program je zdaj pripravljen za tri različne stopnje znanja uporabnikov, čemur se prilagodi uporabniški vmesnik. Novi način Guided Edit tako vodi neizkušene uporabnike korak za korakom do končnega cilja. Sicer so precej poenostavili celotni uporabniški vmesnik in izboljšali postopke za zajem in označevanje fotografij.

Novi video urejevalnik Premiere Elements je največ pridobil s programom Organizer, ki omogoča katalogiziranje in označevanje video posnetkov po različnih kriterijih, tako da jih kasneje lahko hitro najdemo. Novost je zmožnost dodajanja filmske predloge ali "teme", ki z zelo malim številom korakov video posnetke pretvori v domala profesionalni izdelek opremljen s prehodi, zvočnimi učinki, sinhronizirano glasbo v ozadju in DVD menujem. V ta namen so razvili novo mešalno mizo za zvok, ki je po funkcijah podobna tistim v profesionalnih studiih.

Tako kot mnogi tekmeci, tudi Premiere Elements 4.0 prinaša zmožnost uvoza in izvoza video posnetkov na spletne servise, kot je YouTube. Poleg tega zna tudi pripravljati video posnetke v visoki ločljivosti, ki jih lahko zajamemo tudi z nosilcev Blu-ray. Pripraviti je mogoče tudi video posnetke za prenosne naprave, kot sta Apple iPod in iPhone, za spletno pretvorbo pa lahko video posnetke zapišemo v zapisu Flash. Cena izdelkov ostaja enaka kot doslej, kar pomni, da posamezen program stane 100 dolarjev, komplet pa 150 dolarjev.

Funkcija Photomerge omogoča združitev najboljših delov različnih fotografij.

Novi Organizer omogoča lažje urejanje video posnetkov.

http://www.adobe.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji