Objavljeno: 7.8.2003

Adobe pripravlja orodja za elektronske obrazce

Podjetje Adobe pripravlja nov programski paket, ki bo specifično namenjen izdelavi in izpolnjevanju elektronskih obrazcev. Izdelek, ki še nima imena, bo omogočal izdelavo obrazcev, ki jih bo mogoče posredovati v obliki dokumentov PDF in XML, prek elektronske pošte in spletnih storitev. Adobe z novim izdelkom cilja na Microsoftov izdelek InfoPath, ki bo del prihajajoče pisarniške zbirke programov Office System 2003.

Adobe stavi pri novem izdelku na tesno povezanost med zapisi XML in PDF ter predvsem možnostjo izmenjave informacij v obrazcih PDF z drugimi sistemi prek vmesnika XML. Za razliko od paketa InfoPath bo novinec iz družbe Adobe nudil grafično bolj bogate možnosti za oblikovanje obrazcev, ki so lahko verne kopije natisnjenih dokumentov. Poleg tega računajo na razširjenost zapisa PDF in dejstva, da je pregledovalnik Acrobat Reader, ki je dovolj tudi za izpolnjevane obrazcev, na voljo brezplačno in danes zelo razširjen po celem svetu.

Kupci novega paketa naj bi bili predvsem državne in finančne ustanove, kjer so obrazci del vsakdanjega življenja in poslovanja. Rešitev družbe Adobe naj bi bila bližje končnim uporabnikom, medtem ko naj bi Microsoftov InfoPath predstavljal predvsem rešitev za izmenjavo podatkov med poslovnimi subjekti. Novost naj bi bila predstavljena v končni različici v zadnjem četrtletju 2003, tedaj pa bodo znane tudi ime in cene.

http://www.adobe.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji