Objavljeno: 4.4.2009

Ali Google kupuje Twitter?

Sodeč po virih blizu obeh podjetij naj bi se Google dogovarjal o nakup priljubljenega spletnega servisa Twitter, ki omogoča uporabnikom objavljati, kaj trenutno počnejo in to posredovati drugim. Predstavniki obeh podjetij seveda molčijo, dobro obveščeni pa menijo, da sta podjetji že blizu dogovora. O vrednosti prevzema za zdaj obstajajo le špekulacije, večina pa meni, da se vrednost Twitterja giblje okoli milijarde dolarjev.

Analitiki so mnenja, da je Twitter za Google zanimiv predvsem za to, ker se v praksi izkaže kot zelo dober iskalnik po informacijah, ki se objavljajo v realnem času. Kot tak je lahko dopolnilo za obstoječi iskalnik, ki ga ponuja Google. Google prav tako v Twitterju vidi precej priložnosti za oglaševanje in razvoj novih storitev. Twitter bi v povezavi z Googlom prav tako pridobil, zlati kar se tiče strežniških zmogljivosti, ki so v preteklosti zaradi priljubljenosti pestile storitev.

Twitter ima namreč ambicijo postati eden od vodilnih sistemov za informiranje, denimo v časih naravnih nesreč, ko je informacije sicer težko pridobiti. V takih primerih pa pogosto zabeležijo nenavadno velik obisk, ki lahko prepreči normalno delovanje sistema. Nekateri analitiki menijo, da je še vedno prav tako verjetna možnost, po kateri bi podjetji sklenili samo tesnejši pogovor ali manjšinsko lastniško povezavo, ne pa celoten prevzem.

http://www.google.com

http://www.twitter.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji