Objavljeno: 25.6.2012

Ali se bo RIM razdelil na dva dela?

Podjetje Research In Motion, lastnik in avtor znamenitih telefonov BlackBerry, resno razmišlja o možnosti, da bi družbo razdelili na dva dela. S tem bi ločili problematično divizijo za razvoj in proizvodnjo strojne opreme (telefonov in tablic) od tistega dela, ki se ukvarja s sporočilnim sistemom in omrežjem ter spletnimi storitvami.

Če bo tovrstni načrt obveljal, bo RIM najbrž prodal oddelek, ki se ukvarja s strojno opremo, medtem ko bi obdržali tisti del, po katerem so telefoni BlackBerry resnično zasloveli. Menda kupcev za oddelke strojne opreme ne primanjkuje. Že pred časom se je omenjalo azijske kupce, v prvi vrsti družbo Samsung, v zadnjem času pa naj bi se potencialnim kupcem pridružila še Amazon in Facebook.

Podjetje je imelo v zadnjem četrtletju sicer 125 milijonov izgube, skrbi pa predvsem veliko zmanjšanje prihodkov, ki so upadli kar za 25%. Zaradi tega so začeli dokaj po tihem odpuščati občuten del delovne sile, s čimer naj bi v letošnjem letu prihranili okoli milijardo dolarjev. Analitiki so sicer mnenja, da najbrž tudi to ne bo dovolj.

http://www.blackberry.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji