Objavljeno: 19.5.2004

Alias Maya 6

Družba Alias, hčerinsko podjetje Silicon Graphicsa, je predstavilo novo različico programa za tridimenzionalno oblikovanje in animacijo Maya 6. Program ima povsem na novo napisan urejevalnik Trax za nelinearno animacijo, nova orodja za mehko premikanje gradnikov, zlasti človeških gibov ter izboljšana orodja za animacijo las, obleke in drugih podrobnosti. Avtorji so tudi poskrbeli za hitrostne izboljšave, kot novi >>mehčalec<< Smooth Proxy, ki je kar 18.krat hitrejši od tistega v različici Maya 5.

Znatno hitrejše je tudi upravljanje s površinami, delo z datotekami in priprava velikih projektov. Na računalnikih Apple so na novo napisali modul za MacOS X, ki omogoča do 50% hitrejše delo kot doslej. Program po novem tesno sodeluje s slikarskim paketom Adobe Photoshop, premore pa tudi vgrajen spletni brskalnik v eno od orodjarn.

Alias s programom cilja na profesionalce, zlasti tiste s področja filma, TV produkcije in razvoja iger. Paket deluje v okoljih Windows, Irix, Linux in MaxOS X, stane pa 2.000 dolarjev. Različica Maya Unlimited 6 ima še številne dodatne module, zanj pa je treba odšteti zajetnih 7.000 dolarjev. Na voljo sto tudi različne nadgradnje.

http://www.alias.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji