Objavljeno: 28.3.2006

Allied Telesyn predstavil VoIP in multimedijsko rešitev za podjetja

Podjetje Allied Telesyn je 24. marca na Malti evropskim medijem predstavilo rešitev VioCall Professional Connect, ki naj bi omogočalo podjetjem uvajanje poslovne IP telefonije na preprost in stroškovno učinkovit način. Professional Connect je "večji brat" različice Express Connect, ki je že bil nagrajen v ZDA, kjer so rešitev predstavili pred časom. VioCall v bistvu sestavlja programska oprema, ki teče v okolju Windows in je neodvisna od proizvajalca omrežne ali računalniške opreme ter telefonski aparat, ki ga priključimo v omrežje (in se prek njega tudi napaja - PoE). Po izkušnjah ponudnika namreč uporabniki v podjetjih preprosto zahtevajo tudi fizičen telefon, čeprav je vsa funkcionalnost omogočena tudi s programsko opremo na osebnem računalniku.

In prav po funkcionalnosti naj bi VioCall bistveno odstopal od konkurence, saj omogoča tudi naprednejše funkcije vključno s snemanjem pogovorov, upravljanjem prek MS Outlooka ali spletnega vmesnika, hipnega sporočanja ipd. Phil Jopa, tehnični direktor podjetja, je povedal, da se s tem Allied Telesyn odziva na spremenjene zahteve poslovnih komunikacij, ki namesto tradicionalnih telefonskih storitev pričakujejo VoIP z dodatnimi multimedijskimi storitvami.

Hkrati je Allied Telesyn predstavil tudi tehnologijo, ki so jo poimenovali TenQ in naj bi omogočala izredno hiter prehod med različnimi vrstami brezžičnih omrežij brez izgube enega samega podatkovnega paketa. Temelj za delovanje TenQ sta ustrezna strojna in programska oprema (odjemalec), ki omogočata hitro avtentifikacijo in hitro predajo med "baznimi postajami" - dostopovnimi točkami z usmerjevalniki - kakorkoli jim pač želite reči. Proizvajalec jim pravi mikro bazne postaje, ki so usmerjevalniki tretjega (omrežnega) sloja referenčnega modela OSI. Nanj lahko priklapljamo poljubno brezžično (radijsko) tehnologijo - WiFi, WiMax, Bluetooth.

Celotni postopek avtentifikacije in registracije zahteva vsega tri pakete, kar omogoča skoraj hipno predajo celo brez zamenjave IP naslova. Vsi identifikacijski podatki in ključi so - podobno kot pri GSM SIM kartici - shranjeni v TenQ varnem odjemalcu. S vzpostavitvijo povezave z naslednjo bazno postajo pred prekinitvijo povezave s trenutno (MBB - Make Before Break) in PDMA (Packet Division Multiple Access), ki premaguje težave s sinhronizacijo, omogoča TenQ stalno brezžično internetno povezavo tudi pri hitrostih prek 300 kilometrov na uro. Vsekakor primerno tudi za vlake, ki gredo hitreje od naših.

Phil Jopa, tehnični direktor Allied Telesyn je prepričan, da je VioCall s svojimi zvokovnimi in video zmožnostmi rešitev za organizacije z do 30.000 uporabniki.

Rešitev TenQ omogoča nemoten dostop do WiFi omrežja tudi pri hitrostih prek 300 kilometrov na uro.

http://www.allied-telesyn.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji