Objavljeno: 2.4.2002

Allied Telesyn za velike, Corega za majhne

Podružnica družbe Allied Telesyn je na Dunaju že tretje leto pripravila posebno tiskovno konferenco Po CeBit-u, na kateri je novinarjem predstavila najnovejšo paleto proizvodov in predvsem poslovno strategijo za prihodnje. Po besedah zelo samozavestnih predstavnikov podjetja so uspešno zaključili reorganizacijo poslovanja in strategijo za izgradnjo učno-servisne verige. Allied Telesyn obstaja 15 let, po neodvisnih ameriških tržnih raziskavah, pa predstavlja petega največjega svetovnega proizvajalca omrežne opreme. V Evropi je položaj še celo boljši, v Sloveniji recimo tretji (za 3COM in Cisco Systems). Kljub počasni gospodarski rasti v IT sektorju je v Evropi Allied Telesyn dosegel 14-odstotno rast, kar je dvakrat več, kot je povprečje rasti v tej veji. Slovenija je lani predstavljala za Allied Telesyn 3,23 odstotka tržišča, kar je sorazmerno velikosti države (razen Hrvaške in Madžarske, ki sta nižje).

Družba vedno bolj prehaja na področje ponudnika celovitih rešitev in na. vertikalna tržišča (recimo hotelski sistemi), zato opušča potrošni program. V ta namen so v teh dneh začeli z odpiranjem učnih centrov za vzdrževalce po srednji in vzhodni Evropi. Poleg matičnega na Dunaju je prvi prav v Sloveniji (podjetje LANCom v Mariboru), drugi v Beogradu, tretji v Moskvi... Programi bodo potekali v domačih jezikih, certifikati po uspešno zaključenem šolanju pa naj bi bili veljavni za vse države. Allied Telesyn namerava v razmeroma konservativnem okolju mrežnih IP naprav, kjer sistemski inženirji ne zamenjujejo proizvajalca vsako leto, doseči večji tržni delež prav v Vzhodni Evropi, predvsem na ogromnem tržišču Rusije. Z nižjo ceno od neposrednih konkurentov in načrtovano dobro organizirano verigo za vzdrževanje, ki sta glavna izraza njihove poslovne "agresivnosti", jim bo nemara celo uspelo. Po mnenju poznavalcev je strojna oprema v tem rangu že enakovredna, razlika je torej prav v dobro organizirani servisni verigi.

Allied Telesyn so na tiskovni konferenci predstavili najnovejšega "otroka", mrežno stikalo SwitchBlade 4100, zgrajen na način, kot ga zapoveduje najnovejši trend modularnih "rezin". Omrežna stikala kljub nekaj višji ceni zagotavljajo cenejši in hitrejši način razpeljave IP omrežij, kot je to mogoče z usmerjevalniki in razdelilniki. Moduli imajo enostavno možnost prilagoditve na različne medije - bakreni vodi, optična vlakna, brezžični prenos. Zaenkrat ima Allied Telesyn v Evropi deset prototipov, ki že delujejo v resničnih omrežjih, čeprav še v fazi testiranja. Predstavniki podjetja so sicer omenili nenadejane probleme pri združevanju s proizvodi podjetja Cisco Systems, ker naj bi slednji odstopali od industrijskega standarda, vendar bodo probleme najbrž morali reševati kar inženirji Allied Telesyna. Zaenkrat cena še ni znana, bila pa naj bi vsaj za polovico nižja od konkurence.

Druga novost pa je popolnoma komplementarna odločitvi, da bodo pri Allied Telesyn prenehali z prodajo manjših, potrošniških izdelkov. Nekatere naprave, predvsem razdelilnike in stikala bodo proizvajali za najširši trg in tako skušali konkurirati celo tajvanskim podjetjem. Gre za novo tržno znamko Corega, ki je hčerinsko podjetje Allied Telesyna in je na Japonskem že vodilna znamka za domača in majhna poslovna omrežja treh do osmih računalnikov. Ta se sedaj seli v Evropo. V bodoče naj bi dodali še brezžične rešitve. Proizvodnja pri Coregi bo potekala hkrati s proizvodnjo naprav Allied Telesyna, kar pomeni enako visoko tehnologijo, vendar v neprimerno večjih količinah in nižjih cenah. Za naprave Corega ne bo kake posebne podpore, vse bo dostopno na spletnih straneh, ki so prevedene v pet jezikov. Distribucija bo potekala preko obstoječih distributerjev blaga široke potrošnje, torej popolnoma neodvisno od matične družbe.

http://www.alliedtelesyn.com

http://www.corega-international.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji