Objavljeno: 16.7.2024 07:00

Alphabet bo bržčas prevzel Wiz

Dasiravno še ni uradno potrjeno, je Alphabet že zelo blizu prevzema zagonskega podjetja Wiz, ki se ukvarja z računalniško varnostjo. Na mizi je 23 milijard dolarjev, kar bo posel brez primere za Alphabet oziroma Google. Tako zajetnega prevzema še nikoli niso izpeljali.

Do končnega dogovora lahko preteče še nekaj tednov, prav tako se lahko posamezni pogoji prevzema še spremenijo. Prav tako se še lahko primeri, da prevzem pade v vodo. Če pa bo šlo vse po načrtih, bodo naslednji na potezi regulatorji in varuhi konkurence.

Nazadnje se je Alphabet vsaj primerljivo velikega posla lotil pred desetletjem, ko je za 12,5 milijarde dolarjev kupil Motorolo Mobility. Predlani pa so kupili Mandiant, ki je precej bolj soroden Wizu, saj takisto dela na področju varnosti.

Wiz je star štiri leta in je doslej zbral štiri milijarde dolarjev kapitala. Med njegovimi strankami najdemo tudi Salesforce, Mars in BMW, ki jim pomaga ščititi podatke v oblakih. Letno ustvarijo že okoli 350 milijonov dolarjev prihodkov iz naročnin, torej stabilnih prihodkov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji