Objavljeno: 29.9.2010

Amazon hiti z novostmi

Amazon je predstavil storitev Kindle for the Web, s katero lahko uporabniki elektronskega bralnika knjig Kindle prva poglavja knjig, ki jih želijo kupiti, prelistajo že v brskalniku na spletu.

Nova storitev je še v razvojni stopnji beta, za njeno uporabo ni potrebno nameščati namizne programske opreme Kindle, omogoča pa tudi preprosto deljenje vsebin s prijatelji, tako na socialnih omrežjih kot tudi blogih v okviru Amazonovega programa zvestobe.

Druga novost je prava tablica, ki naj bi jo Amazon že pripravljal, tretja pa aplikacija Kindle za branje knjig na prihajajoči BlackBerryjevi tablici PlayBook.

Največji spletni trgovec naj bi kmalu odprl tudi prodajalno mobilnih aplikacij za pametne telefone Android, s katero bo postal konkurenca uradnemu Googlovemu Android Marketu, ki še zdaleč ne dosega uspehov Applovega App Stora.

Amazon bo razvijalcem odmeril 70 odstotkov prodajne cene, če aplikacija ne bo zastonj, vendar pod pogojem, da je na nobeni podobni storitvi ne bodo ponudili ceneje.

Trgovina bo po napovedih delovala le v Ameriki, cena za vstop za razvijalce bo 99 dolarjev, Amazon pa bo poskrbel še za obvezno upravljanje digitalnih pravic (DRM).

www.amazon.com

www.android.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji