Objavljeno: 18.7.2008

Amazon s pretočnimi video vsebinami

Podjetje Amazon, znano po največji spletni knjigarni, je postavilo obsežno video knjižnico, ki bo služila za prenos plačljivih video vsebin. Omenjeno podjetje namerava preko svojega portala Amazon.com uporabnikom ponuditi tudi pretočne video vsebine, predvsem priljubljene filme ter TV-nadaljevanke in nanizanke. Pri Amazonu so sistem poenostavili do te mere, da se filmi vrtijo v njihovem predvajalniku, ki deluje v vseh standardnih spletnih brskalnikih - s tem so rešili večino varnostnih ter licenčnih težav. Uporabniki s širokopasovnim dostopom imajo video vsebine hipno na voljo, saj odpade potreba po vnaprejšnjem prenosu celotne vsebine kot je to rešeno pri konkurečni rešitvi Apple iTunes.

Amazon se je že povezal s proizvajalci televizorjev, ki v svojih modelih že omogočajo dostop do spletnih vsebin, med prvimi bodo lahko filme preko spleta kupili in gledali lastniki novejših modelov televizorjev Sony Bravia, brez dvoma pa bodo temu zgledu hitro sledili tudi drugi proizvajalci.

Prvi povabljenci lahko novo storitev podjetja Amazon že testirajo, širnemu spletnemu občinstvu pa bo na voljo v kratkem.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji