Objavljeno: 30.5.2011

AMD bo podpiral tudi tablice

Iz podjetja AMD so pricurljale informacije o naslednjih različicah platforme Fusion APU, med katerimi najdemo tudi podrobnosti o procesorjih, namensko razvitih za tablične računalnike. Medtem ko AMD že danes ponuja procesorje Fusion C-Series in E-Series, ki so namenjeni navadnim in ultralahkim prenosnikom, se bo tem pridružila še platforma Z-Series, ki jo razvijajo pod delovnim imenom Desna.

Procesorji Desna naj bi tablicam nudili še precej več, kot dosedanji izdelki, denimo podporo za DirectX 11 in strojno pospeševanje video posnetkov, združljivih z Adobe Flash 10.2. Poleg strojnega pospeševanja video posnetkov v visoki ločljivosti bodo podpirali strojno pospeševanje spletnih večpredstavnih vsebin v okviru standarda HTML5, nanje pa bo mogoče priključiti tudi zunanje zaslone, denimo televizorje z visoko ločljivostjo.

Ker AMD omenja združljivost s programi Windows 7 in Office 2010, lahko sklepamo, da bodo novi procesorji najbrž predstavljali eno od podprtih platform za bodoči Microsoftov operacijski sistem, namenjen tablicam, ki je menda tik pred razgrnitvijo. Desna se bo za kupce borila z Intelovimi Oak Trail procesorji in seveda s platformo Arm.

http://www.amd.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji